VOOR ELKE HAARTYPE EEN HAARMASKER: ZELF HAARMASKERS MAKEN

Oct 14,2012

haarmasker avocado haarmasker zelf maken 1plus1shampoo Naast shampoo en conditioners heb je ook een enorm aanbod aan haarmaskers. Deze zijn vaak prijzig, terwijl je heel simpel thuis ook een goed, voedzaam haarmasker kan maken. En bovendien is het nog leuk ook. Hieronder 6 recepten om thuis zelf haarmaskers te maken:

 

Soms moet je haar gewoon even verwend worden. Thuis zelf haarmaskers maken is simpel, ontspannend en je kan het heel gezellig met vriendinnen doen. Bij elk haartype hoort weer een ander type haarmasker. Al deze ingredienten kan je gewoon in je keukenkastje of in de supermarkt vinden:

Droog haar: Haarmasker Honing & Olijfolie 
Mix een half kopje honing en 4 eetlepels olijfolie samen in een kom. Breng het honing – olijfolie haarmasker beetje bij beetje aan op je haar. Vooral de punten van je droge haar kunnen wel een beetje extra aandacht gebruiken. Doe je haar in een knotje en bedek  het vervolgens met een douchekapje (of plastic zakje als je geen douchekapje hebt) en laat het dan een halfuur intrekken. Wel hierna goed wassen en uitspoelen met gewone shampoo en conditioner! Het resultaat: glanzend gevoed haar!

 

Vet haar: Haarmasker Yoghurt & Ei 
Ben je bang dat een haarmasker je haar alleen maar vetter maakt? Niet met dit yoghurt – ei haarmasker die je makkelijk thuis kan maken: Klop het eiwit van 1 ei tot het schuimt. Hierna voeg je 6 eetlepels naturel yoghurt toe. Breng het, beetje bij beetje, aan in je haar en laat het een kwartiertje intrekken. Goed wassen met verzorgende shampoo en je hebt mooi, maar géén vet haar! 

Normaal haar: Haarmasker Ei & Olijfolie 
Mix 2 eieren met 4 eetlepels olijfolie in een kom. Doe het in je haar en dek het af met een douchekapje of gewoon huishoudfolie. Laat het 15 minuten intrekken en was de olie eruit met shampoo. Heerlijk gevoed haar!

 

haarmasker avocado 1plus1shampoo zelf haarmasker maken

Blond haar: Haarmasker Avocado, Banaan & Meloen
Veel fruitsoorten bevatten zuren die je blonde haar mooi doen oplichten. De vitamines in het fruit zorgen voor een verzorgde, blond haarbos: Doe een have banaan, kwart meloen, kwart avocado, 1 eetlepel granenolie en 1 eetlepel yoghurt in de blender. Goed mixen tot er een lekker papje is ontstaan. Smeer het haarmasker in je haar en laat het een half uurtje inwerken onder een douchekapje. Ook hierna weer goed je haar wassen!


Donker haar: Haarmasker Avocado, Honing en Vitamine E

De olie van de avocado samen met de honing verzorgen je donkere haar en zorgen voor een gezonde glans. Mix een halve avocado en 4 eetlepels honing in een blender tot er een drappig groen papje is ontstaan. Als finishing touch, om je haar extra in conditie te brengen, knijp je de inhoud van een vitamine E capsule erdoor. Breng het avocado masker aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken onder een douchekapje. Uitspoelen en shinen met je bruine lokken!

Anti-roos: Haarmasker met Tijm
Heb je last van roos? Dan kan je het beste dit haarmasker zelf maken: Kook 8 eetlepels gedroogde tijmblaadjes in 250ml water, gedurende 10 minuten. Zeef de blaadjes eruit en laat het even afkoelen. Breng de helft van het tijmwater aan in schoon en vochtig haar. Masseer het een beetje in, maar was het niet uit. Gebruik de andere helft van het tijmwater-masker 4 dagen later.  

Vind je het teveel werk om elke keer zelf een masker te maken? Helaas zijn de makers die je thuis maakt niet lang houdbaar (kijk uit met ei en fruit!), en zijn de haarmaskers bij de drogist en supermarkt best prijzig. Gelukkig kan je op 1plus1shampoo ook je haarmaskers die in de aanbieding zijn handig kan opzoeken en vergelijken: www.1plus1shampoo.nl

 

Heb je nog meer tips om haarmaskers zelf te maken? Laat ze dan hier achter in een comment: